Årstiderne Arkitekter tegner nyt bilhus til Ferrari forhandler i Kgs. Lyngby

Nu får Ferrari sit eget bilhus i Danmark i form af Formula Automobiles nye domicil i Kgs. Lyngby, tegnet af Årstiderne Arkitekter. Bilhusets arkitektur og beliggenhed gør, at de eksklusive biler får maksimal eksponering mod omgivelserne.Det eksklusive bilhus kommer til at huse Danmarks officielle importør og forhandler af Ferrari og Maserati, og er beliggende ud til Helsingørmotorvejen, hvor motorvejen passerer DTU i Kgs. Lyngby. Beliggenheden gør, at de udstillede biler eksponeres optimalt mod de forbi kørende bilister.
Bilhusets arkitektur er diskret, næsten minimalistisk, med henblik på at henlede fokus på de eksklusive biler, der udstilles og forhandles her.

Den markante bygning rummer parkering, værksted, showroom samt en kontorafdeling og kantine; i alt 5000 m2 samlet i et enkelt volumen, der er komponeret af tre hovedelementer. Øverst svæver parkeringshuset, en mørk, delvist transparent skive. De parkerede biler er synlige fra flere sider via facadernes store glaspartier. Midt i skiven findes taghaven, som et overraskende grønt element mellem bilerne. Taghaven, beregnet for de ansatte, er på denne måde skærmet fra vind og støj fra trafikken på begge sider af bilhuset. Herunder ligger en indskudt kontoretage, der har optimale dagslysforhold både fra bilhusets facader, og fra atriet, der er placeret i bilhusets midte. Fra kontoretagen er der kig direkte ned til værkstederne og til de aktiviteter, der foregår der.

I stueplan findes værkstedet og det store showroom, der med sine dobbelthøje glasfacader fremstår lyst, åbent og indbydende, og med sin diskrete enkelhed overlader al opmærksomhed til de udstillede hestekræfter, der er synlige fra flere sider.

De markante terrænforskelle på grunden udnyttes visuelt, så bilhuset set fra motorvejen skyder sig ud af terrænet og fremad. Mod nord vipper facaden udad, og giver bygningskroppen et dynamisk udtryk, der understreger de udstillede bilers karakter. Bygningens stramme form står i kontrast til det omkringliggende landskab, der fremstår som natur bevokset med vilde græsser og urter, og alle biler er udstillet indendørs, så bygningen står i sin rene form på grunden.

Der er i arkitekturen arbejdet indgående med detalje og dagslys, og i projektet er indarbejdet en lang række bæredygtige tiltag; for eksempel grønt, bevokset tag og solcelle-anlæg.

Årstiderne Arkitekter har tidligere tegnet bilhuse for bl.a. BMW og Mercedes-Benz.

Fakta
Adresse: Lundtoftegårdsvej, Lyngby-Taarbæk kommune
Funktion: Formula Automobile – Bilhus indeholdende: Butik/udstilling, parkeringshus, værksted
Areal: 5000 m²
Bygherre: Benjamin Capital
Kontaktperson:Thomas Greisen
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter
Byggeperiode: 2016-2017, estimeret

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *