Er bilen klar til skiferien

Mange familier gør klar til at køre på skiferie i disse uger. Men hvad med bilen – er den også klar til turen rundt i Europa Er du en af de heldige, der kører på skiferie i de kommende uger Har du styr på reglerne for vinterdæk, pigdæk og snekæder i de forskellige lande – og hvad med underholdningen til ungerne på bagsædet

Her får du en række gode råd til turen.

Husk vinterdækkene
Vinterdæk hører til i hele vinterperioden. I takt med at temperaturen falder, bliver gummiet i almindelige dæk hårdere og mindre fleksibelt, og det påvirker bremseevnen og grebet i sving. Vinterdæk klarer sig bedre på grund af deres kombination af særlige slidbanemønstre, dybere mønsterdybde og måske vigtigst af alt, gummiblandinger som forbliver bløde selv ved de laveste vintertemperaturer.

Tjek reglerne for vinterdæk, pigdæk og snekæder
Skal du have snekæder med til Norge Må du køre med pigdæk i Østrig Og er der ikke noget med krav om et pigdæksmærkat, hvis turen går til Frankrig Landene i Europa har forskellige regler for vinterdæk, pigdæk og snekæder. Tjek reglerne for det enkelte land i oversigten eller via dette link.
www.bridgestone.dk/~/media/Files/CountryHomepage/Central/Downloads/DK/vinterdk%20regler%20201516.ashx

Test vejforholdene undervejs på turen
Når du kører under udfordrende forhold som vinterkørsel i sne og sjap, skal du være opmærksom på, om du har ordentligt vejgreb. Når du er sikker på, at der ikke er nogen bag dig, træder du på bremsen, indtil hjulene låser – det giver dig en klar fornemmelse af bilens greb og bremseevne. På lange ture skal du gentage testen for at overvåge grebet løbende.

Få godt vejgreb i glat føre
Når vejene er glatte, skal du bruge hele det tilgængelige vejgreb til én handling ad gangen. Brems kun før du kører ind i svinget, mens bilen kører ligeud. Hvis du løfter foden fra bremsen, før du kører ind i svinget, kan du bruge hele det tilgængelige greb til at styre. Vent med at accelerere, indtil du kan rette rattet op, når du kører ud af svinget. Med denne teknik kan du være 100 % effektiv i alle manøvrer: opbremsning, styring og acceleration.

Lav fart kan være farligt
For lav fart kan være lige så farligt som for meget fart i vinterføre. Hvis du ikke kan komme op ad en bakke eller holde trit med trafikken, kan det få andre bilister til at tage unødige chancer for at komme forbi dig. Hvis du glider gennem lyskryds, udgør du en risiko for dig selv og andre. Husk, at sommerdæk eller slidte dæk ikke hører hjemme på is- eller snedækkede veje.

Underholdning til ungerne
Husk underholdning til ungerne, så der er ro på bagsædet. Er den gamle leg med at notere nummerplader tilbage fra dengang, far og mor selv sad på bagsædet, blevet for kedelig Lad ungerne udfordre hinanden (og måske også de voksne, når I er nået frem til jeres feriested) og se, hvem der er bedst til at bremse bilen under forskellige vejr- og vejforhold i Bridgestones Sikkerhedsudfordring på safetychallenge.bridgestone.dk/

Medbring en nødhjælpspakke
Skulle uheldet være ude, er der nogle ting, der er praktiske at have med i bilen: Et tæppe, tykke sokker, startkabler, snacks, hue, vanter, sneskovl og lommelygte.

God tur – både i bilen og på skiene!

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *