Kevin Magnussen portrætteres i ny bog


image description

Det er de færreste 21-årige, der kan prale af at blive portrætteret på skrift, men det sker nu for den danske racerkører Kevin Magnussen. Den 16. marts havde han sin flotte debut i Formel 1 i Australiens Grand Prix, og derfor sender det århusianske forlag TURBINE nu en bog ud om Roskildedrengens liv og hidtidige karriere.

En række venner, kolleger og familiemedlemmer fortæller i bogen ”Født til Formel 1” om Kevin Magnussens opvækst, der nok var præget af forældrenes skilsmisse, men også deres ønske om at give sønnen de bedste muligheder for at gøre samme karriere inden for motorsport som den berømte far, Jan Magnussen. Jan var i 1990’erne selv Formel 1-kører, men blev dog fyret efter halvanden sæson hos det kriseramte Stewart Grand Prix.

I bogen slås det fast, at Kevins vej fra gokart til motorsportens fuldblodsklasse har kostet omkring 40 mio. kr., hvilket blandt andet er skaffet gennem et sponsorat fra den danske tøjgigant Jack & Jones. Navnet Magnussen har i den henseende åbnet mange døre, men som onklen Erik Magnussen – Kevins første gokartlærer – fortæller om i bogen, har navnet ikke kun været en velsignelse.

”Det var direkte modbydeligt at se, hvordan nogle af de ældre gokartkøreres fædre forsøgte at psyke Kevin ved at sige, han var lige så dårlig som sin far, og at der ikke var noget at sige til, han var blevet fyret fra Formel 1. Jeg forstår slet ikke, hvordan voksne mennesker kunne sige sådan noget, bare fordi Kevin var et større talent og kørte fra deres sønner,” udtaler Erik Magnussen.

I bogen analyseres det også, hvorfor Kevin har større chancer end sin far for at begå sig i den ubarmhjertige F1-sport, hvor blot et halvt sekund pr. omgang kan gøre forskellen på en verdensmestertitel og en fyreseddel. De to ligner ellers hinanden på mange punkter, men blandt andre coachen Arne Nielsson beretter i ”Født til Formel 1” om, hvordan netop Jan Magnussens fiasko kunne bruges til at gøre Kevin endnu mere dedikeret.

”Kevin har aldrig villet andet end Formel 1, og derfor kunne han ikke se meningen med at gå i skole. Han havde en tendens til kun at ville det, der kunne relatere til netop Formel 1, og dermed fik han ikke styrket sine svage sider. Noget af kritikken af Jan gik på, at han var nervøs i mediesammenhænge, ikke var god til at holde tale under sponsorarrangementer og desuden var i for dårlig fysisk form. Alt det har vi arbejdet med, og da Kevin forstod værdien af at arbejde sammen med klassekammerater for at kunne begå sig i et socialt hierarki, fik skolen også pludselig betydning. Han er med sin dedikation meget mere klar til Formel 1, end Jan var,” fortæller Arne Nielsson, der som mangedobbelt verdensmester i kano selv kender til eliteidrætsudøveres psyke.

Mange eksperter spår, at Kevin Magnussen ender som verdensmester i Formel 1. Han debuterer for et af de mest succesrige hold i historien, nemlig det britiske team McLaren, der har udklækket mangedobbelte mestre som Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna og Mika Häkkinen. Skulle det nye skud på den talentfulde Magnussenstamme vise sig at være i samme klasse, kan han se frem til årslønninger på et trecifret millionbeløb.

Under alle omstændigheder tegner det til, at det 21-årige stortalent allerede nu skal overtage tronen efter Tom Kristensen, Mikkel Kessler og Caroline Wozniackis som Danmarks største internationale sportsprofil.

”Født til Formel 1” er i øvrigt skrevet af journalisten Nils Finderup, der tidligere har stået for blandt andet Tom Kristensens og Jan Magnussens anmelderroste selvbiografier.

Udgivelsesdato: 14. marts 2014 på TURBINE

Født til Formel 1 / Af Nils Finderup / TURBINE, Aarhus 2014 / 208 sider, illustreret
ISBN: 978-87-7141-605-3 / Vejledende pris: 179 kr.

For yderligere oplysninger, anmeldereksemplarer og eventuelle interviews, kontakt venligst: TURBINE forlaget, post@turbine.dk | 86 12 79 16.
eller
Forfatter Nils Finderup, tlf. 2221 8252

Læs mere her


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.