Mere hastighedskontrol skal begrænse uheld


Trafikanterne skal regne med at møde politiets fotovogne på flere strækninger i Tønder KommuneTønder Kommune beder nu politiet lave hastighedskontrol flere steder i kommunen. Den øgede kontrol af farten skal være med til at begrænse antallet af færdselsuheld, så færre bliver dræbt eller kvæstet i trafikken.

– Statistik fra Rådet for Sikker Trafik viser, at 6 ud af 10 bilister bliver dræbt, hvis to biler kører frontalt ind i hinanden med en hastighed på 90 km/t. Det er dobbelt så mange som ved 80 km/t, oplyser trafiksikkerhedsmedarbejder Anders Hørkjær Pedersen.

I forbindelse med efterårets hastighedskampagne har Tønder Kommune sendt Syd- og Sønderjyllands Politi en liste med de nye strækninger, hvor kommunen ønsker hastighedskontrol.

Det drejer sig bl.a. uheldsbelastede strækninger på Adelvadvej-Aabenraavej, Ribevej ved Toftlund, Møgeltønder Omfartsvej og Bovvej.

– Vi har peget på særligt uheldsbelastede strækninger og kryds, strækninger ved huse på landet og strækninger, hvor vi ved, der køres stærkt. Samtidig anbefaler vi, at politiets fotovogne også fremadrettet er placeret på skoleveje.

– Vi har en trafikpolitisk målsætning om at nedsætte antallet af dræbte og tilskadekomne med 50 pct. inden udgangen af 2020, og vi anser politiets fotovogne som et vigtigt virkemiddel til at nå målsætningen, siger Anders Hørkjær Pedersen.

Plakater langs vejene

Udover en øget politiindsats i kampagneperioden forsøger Tønder Kommune også at påvirke bilisterne til at lette foden fra speederen ved hjælp af vejkantplakater med teksten ”Ta’ 10 af farten” og ”Din Fart”.

I samme periode har Vejdirektoratet langs statsvejene opstillet vejkantplakater med teksten ”Sænk farten – en lille smule”. mens der i fjernsynet vil køre et tv-spot.

Ud over vejkantplakater og tv-spot forsøger Rådet for Sikker Trafik sig med et koncentrat af kampagnefilmen som sponsorat til Kanal 5’s program ”Politijagt”

Læs mere her


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *